fredag 17. april 2009

Vertinnegave - og nå er jeg à jour!

Alle tidligere poster har jo vært oppsummering av det jeg har gjort hittil, men nå kan jeg endelig fortsette med nye ting etterhvert som de blir laget. Først ut er denne vinvesken som jeg skal ha med som vertinnegave (med en god flaske oppi) på Særimners viltaften.


Den er strikket i Sandnes Fritidsgarn (beige 2650 og natur 1012) etter et mønster jeg fikk på Tettinntil. Så er den tovet og pyntet med tovede blomster og perler.

fredag 10. april 2009

Bleiepose revisited

Mars 2009

Jeg sydde i fjor en bleiepose av et putevar, foret med et stykke "tisselaken" fra Jysk, og satte glidelås i. Putevaret var godt brukt, og revnet dessverre ganske fort. Dermed fikk bleieposen seg ny utside av dette fine grønne sommerfuglstoffet. Hanken som jeg sydde av putevar fikk den beholde. Med en sånn glad bleiepose blir bleievasken litt morsommere...

Varm fleecejakke

Mars 2009

Jeg fikk tak i tykk fin indigo-blå fleece på salg, og dermed fikk Kongen seg ny vinter/vårjakke. Igjen er det "Blødt børnetøj" som har fått æren av å stå for mønster. Jakken har foret hette og ermekant, som gir en veldig fin effekt og ekstra varme.


onsdag 8. april 2009

Dino-luer

Mars 2009

Det første jeg så i "Blødt børnetøj" var disse søte luene, og nå har Kongen og hans gode kamerat fått hver sin.



Mer fleece

Mars 2009

Her har jeg sydd bukse og genser i limegrønn fleece. Jeg fikk ikke helt frem fargen på bildene, men se dino-luen, det er samme stoff. Mønstrene er fra "Blødt børnetøj", og det var litt gøy å sy genser med lomme på magen, selv om det ikke ble så pent sydd. Dessverre er stretchen i stoffet jeg har brukt til kanting ikke så god, men klærne fungerer fint likevel.



Og her er begge plaggene i bruk:

Favorittbukse i myk velour

Februar 2009

Denne selebuksen ble jeg veldig fornøyd med! Mønsteret er fra "Børnetøj du selv kan sy", og den er sydd i myk velour, applikert med fleece. Broderingen på bamsen har jeg gjort på frihånd. Lappene på knærne havnet litt langt ned (jeg tenkte vel ikke på at Kongen hadde sånn saggerompe med tøybleiene sine) men det synes jeg egentlig ikke gjør noe. Det er strikk rundt beina nede, og det er satt i to knapper på selene, så buksen kan reguleres bra i størrelse! Denne kommer vi til å bruke leeeenge!



mandag 6. april 2009

Mønsterbøker anskaffet, og mye fint i hvit fleece

Høst 2008

Høsten 2008 kjøpte jeg meg noen mønsterbøker med fine mønster til barneklær, og gikk i gang med å sy til Kongen. Jeg syr på en gammel Husqvarna Combina II fra 1969, og har egentlig aldri lært noe annet enn rett frem og sikksakk, men det klarer jeg meg lenge med! Mitt første ordentlige plagg etter mønster var en hjelmlue fra "Børnetøj du selv kan sy". Stoffet var en rest av ullstoffet til brudecapen min, et stykke blå bomullstoff med fiskemønster på, og kanting med beige kantebånd.


Luen ble foret med fleece - og siden jeg hadde kjøpt en hel bok med mønster til fleeceklær ("Blødt børnetøj") ble det neste en fin halskant med blå sømmer og applikasjon:


Detalj:


Det neste jeg gikk i gang med var en heldress, også et mønster fra "Blødt børnetøj", men jeg sydde den uten hette. Jeg brukte den samme hvite fleecen (som jeg hadde kjøpt masse av for å fore brudecapen min med for noen år siden, men stoffet hadde ikke den rette fallen til det), og sydde erme- og fotkanter, samt halsutringning i lyseblå stretchribb. Knær og albuer fikk søte applikasjoner med blomster og insekter på.




Neste prosjekt ble to små sparkebukser til en venninne som fikk tvillinger. Mønster ble hentet fra "Børnetøj"-boken, og jeg laget et strykemerke til hver av dem. Selene ble forsterket med samme stoff som applikasjonen på strykemerket. Sømmene ble litt skjeve og rare, for her slo maskinen min seg litt vrang. Og fortsatt var det masse fleece igjen!

Ullbukse til en god venn

Desember 2008


Jeg strikket en ullbukse i gave til en liten venn, den er strikket etter egenkomponert mønster fritt basert på strikkebukser jeg har strikket før eller fått i gave. Garnet er gråmelert Mor Åse fra Rema 1000, kantet med Bambino merinoull 259.

Stripebukse

Sommer 2008


Denne buksen er strikket i noe restegarn og litt nytt ullgarn. Mønsteret er DropsDesign, Babydrops 14-29. Den ble brukt mye!

lørdag 4. april 2009

Jeg kan sy også! Smekkeproduksjon.

Sommer 2008



Etter å ha prøvd meg en stund med strikkepinnene igjen fant jeg ut at jeg skulle dra frem min gamle symaskin, en Husqvarna fra 1969, som jeg av mamma for mange år siden. Jeg hadde ikke brukt den til annet enn å sy gardiner, legge opp en og annen bukse, og til å sy to vesker - alt med helt enkle rettsømmer og sikksakk. Nå var det på tide å se om den kunne brukes til å sy klær med. Jeg begynte med noe som så realtivt enkelt ut, jeg tegnet av omriss av en nydelig smekke jeg fikk i gave til Sverre fra en venninne som er kjempeflink til å sy, og så satte jeg bare igang. To smekker ble det i første omgang, en i bomullsstoff foret med fleece, og en i flannell. Begge er tosidige. Jeg kjøpte meg en knappetang, og dermed var jeg klar for å avansere!

Nøstebarndress

Vår 2008


Her er det første "store" prosjektet mitt, en heldress etter Nøstebarns mønster. Jeg var veldig usikker på om jeg kom til å klare å strikke den, men gikk igang med friskt mot. Jeg fikk meg en aha-opplevelse da oppskriften sa "raglanerme", jeg ante ikke hvordan det så ut eller skulle se ut, men jeg strikket bare som det sto beskrevet. Etter noen runder så jeg jo hvordan det ble, det var kult! Kunne jeg noe så avansert? :D
Dressen er strikket i Gjestal økologisk naturgarn, 501 og 508.

Mor Signes Babyteppe og ullbukser

Høst 2007 / Vår 2008




Jeg ville strikke Mor Signes Babyteppe (Nøstebarnteppe) til babyen, og valget falt på alpakkaull (Sandnes alpakka 9435 og 1012). Dette var et mykt og godt garn! Syntes det var litt tynt, så jeg strikket i dobbel tråd. Det ble et veldig dyrt teppe... og ganske så tungt! Men jeg er veldig glad i det, og har brukt det mye.

Siden planen var å bruke tøybleier på babyen strikket jeg også en god del ullbukser/bleiebukser, her er et lite utvalg (den til venstre er kjøpt). Bleiebukser strikker jeg nå og da når jeg har litt restegarn, eller hvis jeg vil gjøre noe annet innimellom mens jeg holder på med et større prosjekt.

torsdag 2. april 2009

To par sokker og en lue

Høst 2007






Resten av det blå ullgarnet jeg brukte til sparkebuksen ble til et par søte sokker med snor (DropsDesign, Babydrops 14-9), et par spiralsokker (DropsDesign, Babydrops 14-3), og en "djevellue" (fikk oppskrift på et forum).

Første plagg til Kongen!

Høst 2007



Jeg tror dette var det første jeg strikket til babyen i magen etter at jeg fikk vite at det var en gutt. Buksen er strikket i et restegarn jeg hadde igjen fra flere år tilbake da jeg strikket hettejakke til min nevø Martin. Merinoull (Schachenmayr/Idena Bambino ull), farge 246 (DropsDesign, BabyDROPS 14-3).

Linker

Jeg har lagt til en linkliste nederst til høyre, der vises de siste oppdaterte bloggene som jeg bruker å titte innom. Flere vil bli lagt til etterhvert som jeg oppdager dem - tips meg gjerne om din blogg!

Så var jeg i gang

Høst 2007


Jeg har jo drevet litt med diverse håndarbeid tidligere, men da jeg ble gravid fikk jeg virkelig fart på meg. Her er en lue jeg strikket av noe restegarn... vet ikke hva det er! Oppskriften fikk jeg på et forum. Luen ble alt for stor til å brukes på nyfødt - og litt for jentete, så den ble lagt i en skuff. Jeg heklet også et par tøfler av samme garnet, de ble brukt litt, men jeg har dessverre ikke bilde av dem.

Biokreativ!

Denne bloggen har jeg opprettet for å legge ut alt det fine flotte jeg strikker og syr, eller lager på annen måte. Navnet stammer selvfølgelig fra det at jeg er biolog, noe som ofte griper litt vel mye inn i hverdagen min. Det gir seg ofte utslag i at det blir brukt mye småkryp-relaterte stoffer og pynt på det jeg lager. Som biolog jobber jeg nemlig med jordbunnssystemer, og der befinner det seg jo mye smått og søtt! Jeg er en kreativ biolog på mange måter, jeg jobber mye med metodeutvikling, og da hjelper det å ha litt god fantasi (fantasi skal man jo som regel helst ikke ha som forsker, man skal forholde seg til "the hard facts"...) :D

Håper dette kan være litt inspirasjon for andre, men mest av alt ønsker jeg å ha alt på en plass, så jeg selv kan bla tilbake og se. Og så vil jeg jo skryte og vise frem, da! ;)