torsdag 24. september 2009

Kjekkasgenser


Jeg fant en oppskrift på en nydelig genser hos Pickles, og kjøpte mønsteret i str. 18-24 mnd. Denne er strikket i Juvel. Kanskje kommer det bruksbilde også... Denne må jo være fin på! Takk til mamma som lærte meg å maske sammen på skuldrene, og at jeg kunne montere med symaskin. For en lettelse!

onsdag 23. september 2009

Hva sier kua?

Et veldig vanlig spørsmål her hjemme for tiden. Svaret har som regel vært "BÆÆÆÆÆ!", men i det siste har det også kommet et forsiktig "mmmmmøh!". Bleieposene er supre til barnehagebruk.


Posene er sydd av et dusjforheng fra Jotex, og har glidelås og hank.

fredag 4. september 2009

Pappas bæretøy

Det er vel ingen hemmelighet at Kongen er en bærebaby (nå bærebarn), han likte ikke vognen sin i en lang periode, og sov stort sett bare festet til kroppen min eller pappaens når han sov på dagtid da han var ny i verden. Det har gjort at bæretøy som er komfortabelt både for liten og stor har vært helt nødvendig, og samtidig har bæringen i seg selv vært en hyggelig og praktisk avveksling fra vognen på tur. Når Kongen vokste ut av pappen favorittbæretøy, måtte jeg sy dem et nytt et.

Det skulle være cordstropper, helt klart. Brun 11 wales cord fra Stoff og Stil. Jeg benyttet sjansen til å gi pappaen litt lengre skulderstropper så han kunne knyte tibetansk, som han foretrekker. Her er corden ferdig klippet:


Polstringen i skulderstroppene måtte være god, så jeg brukte tre lag tykk fleece til det. Midjestroppen fikk to lag. Polstringen i skulderstroppene ble holdt på plass med tre sømmer:


Så var det panelet! Fremsiden måtte være nøytral, men samtidig så fin at også jeg orket å bruke den. Jeg strevde lenge med å finne en applikasjon jeg kunne ha på den, men pappaen ville ikke ha sånt dilldall... Derimot likte han heldigvis det flotte batikkstoffet fra Robert Kaufman, så det skulle bli fremside. Det ble støttet med et lag bomullslerred, påsydd litt polstring øverst, og baksiden ble i bredriflet grågrønn cord fra Sultan tekstil. Her er paneldelene klippet:


Og det hele sydd sammen!


Ut på balkongen for å ta et testebilde. Ble den ikke fin? Og i følge pappen er den veldig god å bære i også. Nå gleder vi oss til lange turer!

tirsdag 1. september 2009

Den gamle heldressen ble for liten...

... slik som klær nå gjerne blir når man har en raskt voksende ettåring i hus. Jeg har strikket en ny, begynte friskt på denne med samme garn som den forrige, og oppdaget halvveis ut i prosjektet at det var for lite garn. Det er vanlig til å være meg, jeg er fæl til å glemme å sjekke hvor mye som skal brukes i forhold til hva jeg har! Jeg tenker som så at det bare er å kjøpe mer. Men dette garnet var gått ut av produksjon, og det var umulig å oppdrive mer av rett farge. Dermed fikk den en litt annen vri, men ble like fin, synes jeg!


Det er noen måneder siden den var ferdig montert, men den manglet knapper. Nå har jeg endelig fått sydd i knapper, og dressen er klar til bruk! Jeg skal se om jeg får tatt et bedre bilde en gang...

Mønster: Nøstebarn. Gjestal økologisk naturgarn, 501 og 508.